Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Stad wil vergunning Rode-Leeuwstraat laten vernietigen

De provincie Antwerpen kende in een beroepsprocedure een vergunning toe voor de bouw van twaalf woningen in de Rode-Leeuwstraat in Morkhoven. Het stadsbestuur legt zich niet neer bij de toekenning van deze vergunning. Het bestuur had deze vergunning vorig jaar geweigerd, maar in beroep bij de deputatie kreeg de bouwheer vorige maand toch groen licht voor een aangepaste versie van de plannen. Oorspronkelijk plande de ontwikkelaar de bouw van dertien woningen, maar in de aangepaste versie werd één woning uit de plannen geschrapt.

Het stadsbestuur is van mening dat de ontwikkeling strijdig is met de visie uit het masterplan Morkhoven, dat stelt dat een ontwikkeling van het gebied niet meer aan de orde is. Het stadsbestuur dient daarom een verzoek tot vernietiging van de vergunning in bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

 

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap aan de kieslokalen

Mensen met een handicap die op zondag 9 juni gaan stemmen, vinden tussen 8 en 16 uur extra parkeerplaatsen aan de verschillende kieslokalen.

Het gaat om vier parkeerplaatsen aan basisschool Wijngaard (Wijngaard 9), de stedelijke werkplaats (Hemeldonk 8) en parochiezaal Morkhoven (Goorstraat 1). Aan basisschool De Vesten (Augustijnenlaan 31) zijn drie extra parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Aan het parochiecentrum van Noorderwijk (Ring 29) gaat het op twee extra parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

 

Kom naar de gloednieuwe fietsmarkt

Bent u een gepassioneerde fietser? Kom dan op zaterdag 27 juli naar de grote tent op de Grote Markt. Daar vindt van 11 tot 16 uur de eerste Fietsmarkt plaats. De Fietsmarkt is een gezellige markt met standjes van lokale enthousiastelingen: van fietshandelaars en -herstellers tot de Vlaamse Wielerschool, en van fietscafés tot de Fietsersbond van onze stad.

Er is nog plaats! Wilt u graag een eigen standje op de Fietsmarkt? Mail dan naar markten@herentals.be. U mag gerust ook potentiële standhouders suggereren, dan nemen we contact met hen op.

De Fietsmarkt is een samenwerking tussen Herentals Fietst en Feest en het stadbestuur van Herentals.

 

Uw kiesbrief steekt ook in uw eBox

Op zondag 9 juni gaan we naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Ondertussen zou iedereen zijn kiesbrief moeten ontvangen hebben. Als dat niet het geval is, vindt u een duplicaat van uw kiesbrief ook in uw eBox. Dat is natuurlijk ook handig om te weten als uw kiesbrief kwijt of beschadigd is.

De eBox is een beveiligde digitale brievenbus waarin u uw overheidsdocumenten veilig kan beheren. U kunt uw eigen eBox activeren via www.mye-box.be. Telkens een nieuw document binnenkomt, ontvangt u mailtje.

 

De Fakkel en De Dorpel informeren over de verkiezingen

In De Fakkel en De Dorpel staan mensen in armoede centraal. De organisaties zijn volop bezig met het verspreiden van informatie over de verkiezingen van zondag 9 juni. Dit doen ze op een zeer eenvoudige manier, zodat iedereen begrijpt waarover het gaat.

Op woensdag 5 juni is er om 14 uur een quiz over de verkiezingen, en op donderdag 6 juni om 14 uur een infosessie over de verkiezingen. U komt alles te weten over de programmapunten van de verschillende politieke partijen.

U vind De Fakkel en De Dorpel in de Boerenkrijglaan 16.

 

Vraag de premie aan voor isolatie van uw dak of zoldervloer

Een huis verliest de meeste warmte via het dak. Het is dus belangrijk om uw dak goed te isoleren. Verwarmt u de ruimte onder uw dak niet, dan kunt u ook uw zoldervloer isoleren. Als u deze isolatie zelf koopt en plaatst, kunt u nu tijdelijk een premie aanvragen bij Fluvius. U kunt de premie aanvragen voor facturen tot en met 30 juni 2024.

De premie geldt enkel voor woningen die gebouwd zijn voor 2006 en waarvan de Rd-waarde groter of gelijk is aan 4,5m² K/W. Maak tijdens de werken voldoende foto’s. Deze kan je als bewijs gebruiken bij de aanvraag van uw premie.

Meer weten? Maak een afspraak bij het woon- en energieloket. Kijk voor de juiste contactgegevens op www.duurzaamwonen.be/loket (en selecteer uw gemeente), off surf naar www.duurzaamwonen.be/premies-en-leningen/premie-doe-het-zelf-dakisolatie.

 

Eerste jaar middelbaar = 1 maand gratis met De Lijn

Gaat uw kind voor de eerste keer naar de middelbare school? Dan kunt u een gratis proefabonnement van een maand aanvragen bij De Lijn. Met dit abonnement kan uw kind de hele maand september gratis op de bus en de tram, op schooldagen en in het weekend.

Vraag het probeerabonnement aan voor 13 augustus op delijn.be/probeeractie. Met het probeerabonnement maakt uw kind nu al kennis met duurzaam openbaar vervoer. Zo werkt u mee aan minder autoverplaatsingen, en dus ook een veiligere schoolomgeving.

Meer info: De Lijn, 070-22 02 00 (0,30 euro/min)

 

Nieuw speel- en sportterrein op de Molekens

Het stadsbestuur legt een nieuw sport- en speelterrein aan op de Molekens. Vanaf september krijgt de buurt de mogelijkheid om er te voetballen, te basketten en te volleyballen. Er komt ook een ballenvanger en een picknickbank. Het nieuwe sport- en speelterrein komt er na gesprekken met de buurtbewoners, die nauw betrokken waren bij het opstellen van de plannen.

 

Herentals ondersteunt Blue Heart Campagne

De stad Herentals zet zich actief in voor de Blue Heart campagne, een wereldwijd initiatief van de Verenigde Naties dat aandacht vraagt voor de problematiek van mensenhandel en moderne slavernij. Deze campagne valt samen met de Werelddag tegen Mensenhandel op 30 juli.

Zo zal de Bovenpoort op 30 juli volledig blauw worden verlicht. De stad zal ook affiches verspreiden en meewerken aan de sociale media campagne van FOD Justitie. De stad hangt ook een aantal vlaggen om het initiatief te steunen. Door deel te nemen aan de Blue Heart campagne, laat de stad zien dat zij de strijd tegen deze misdaad steunt en de slachtoffers een hart onder de riem wil steken.

Lakenhal

Deel dit artikel